Elektroniczne Papierosy - FORUM

forum dyskusyjne na temat e-papierosów

www.papierosyforum.pl

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re:
PostNapisane: 18 mar 2009, 11:33 

Moje ePapierosy: DSE901B,EVO,ColinsS Pen, J118
adan9 napisał(a):

- Kolejna sprawa która nie daje mi spokoju to smak raz jest w porządku a raz nie, bez wyraźnej przyczyny. Pierwszy wkład który założyłem nie smakował mi, czuć było rozgrzany plastik stwierdziłem że nowy sprzęt musi się przepalić przepalał się dość długo aż się skończył płyn żadnej poprawy nie było. Kolejny nowy który na początku smakował rewelacyjnie kilka godzin naprawdę dobrego palenia ale później się popsuł i znowu wrócił niesmaczny plastik (na oko jest jeszcze około połowy płynu porównując do "świeżych" nowych wkładów) ten smak nie daje mi spokoju nie wiem w czym leży rzecz. Ktoś ma podobne odczucia?

Po tygodniu używania Pena muszę powiedzieć, że mam podobne odczucia jak adan9, z tym że u mnie początek korzystania był OK, ale w dniu w którym zacząłem go używać (chyba 11.03.) paliłem bardzo mało.
Smak palonego plastiku pojawiający się bez żadnego określonego schematu jest na tyle silny, że palenie (dla mnie) jest niemożliwe.

Adan9 w jednym z ostatnich postów w tym wątku pisze - cyt.:
Niestety smaku w Colinsie niema oryginalny jest jaki jest, trudno się mówi trzeba jakoś wypalić ;)
Najgorsze jest to że u mnie wszytki liquidy jakie zalewam (truskawka, black tea, camel, malboro i ruyan4 ) smakują tak samo nijako oczywiście watkę wyrwałem, wyparzyłem, osuszyłem sam wkład z ustnikiem też pozbawiłem poprzedniego smaku, zapachu nic nie pomaga :(
W Evo smak jest idealny smak jak dla mnie w 100% taki jaki być powinien czuć co się pali i bardzo smakuje :!:
Zalewał ktoś ColinsSa Pena liquidami i uzyskał taki smak jak w innych papierosach albo jakiego oczekiwał?

Mam identyczne odczucia - w EVO ten sam liquid smakuje zupełnie inaczej (zdecydowanie lepiej) niż w CollinsS Pen. Zastanawiam się, czy te problemy smakowe nie wynikają właśnie z tego, że niejako "istniejący w tle" smak plastiku zniekształca oryginalny smak używanego liquidu, bez względu na to, jaki on jest. O ile się nie mylę, djmaro w swojej ostatniej produkcji dot. Pena powiedział coś takiego - "po pierwszym dniu palenia CollinsPen na drugi dzień czułem coś w rodzaju palenia w płucach, jednak to szybko minęło" - jeżeli coś pokręciłem proszę o sprostowanie, podczas oglądania robiłem jeszcze kilka innych rzeczy;-)
To uczucie "palenia w płucach" może być efektem działania właśnie "istniejącego w tle" smaku plastiku.
Moje uwagi maja oczywiście charakter subiektywny, odczucia smakowe są zawsze bardzo indywidualne i być może to co ja (i adan9) uważam za silny smak palonego plastiku, dla innego palacza będzie będzie czymś zupełnie innym.

Podobne problemy mają niekiedy użytkownicy innych e-papierosów - np opisane w tym wątku:
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ ... izers.html

Ciekaw jestem opinii innych użytkowników Pena,
pozdrawiam
Trane

Tytuł: Re: ColinsS, dyskusja
PostNapisane: 18 mar 2009, 11:47 

Pochwały: 1
Moje ePapierosy: MILD 401, EVO, DSE 901, niby DSE901 ale inny
nie wiem czy cos to da ale mozna "wyplukac" (umyc) atomizer... jesli to nie pomoze to bedziemy myslec dalej...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 mar 2009, 11:50 

MALY001 napisał(a):
nie wiem czy cos to da ale mozna "wyplukac" (umyc) atomizer... jesli to nie pomoze to bedziemy myslec dalej...

Już to robiłem - cała noc w "Luksusowej", nie miałem pod ręką spirytusu;-)

PostNapisane: 18 mar 2009, 12:09 

wodka nie pomaga a moze zaszkodzic, byl przypadek ze po wodce atomizer nie wstal...
polecam zaopatrzyc sie w izopropanol i wode destylowana, jedno i drugie dostaniesz w kazdym sklepie elekrtonicznym...

i pamietaj o dobrym wysuszeniu atomizera po kapielach...

PostNapisane: 18 mar 2009, 12:12 

MALY001 napisał(a):
wodka nie pomaga a moze zaszkodzic, byl przypadek ze po wodce atomizer nie wstal...
polecam zaopatrzyc sie w izopropanol i wode destylowana, jedno i drugie dostaniesz w kazdym sklepie elekrtonicznym...

i pamietaj o dobrym wysuszeniu atomizera po kapielach...

OK, dzięki za informacje, protestuję izopropanol, może to coś da.

Tytuł: Re: ColinsS PEN - JKY302
PostNapisane: 18 mar 2009, 12:18 

A może po prostu watka słabo przepuszcza płyn i nie dostaję się on do atomizera. Spróbujcie na nowym wkładzie popalić trochę.

PostNapisane: 18 mar 2009, 12:23 

GrZ napisał(a):
A może po prostu watka słabo przepuszcza płyn i nie dostaję się on do atomizera. Spróbujcie na nowym wkładzie popalić trochę.

Wydaje mi się, że watka jest OK. Płyn dostaje się do atomizera, bo dym jest poprawny.
BTW, zauważyłem jeszcze jeden drobny kłopot z Penem - po założeniu nowego wkładu, lub napełnieniu liquidem raczej nie polecam noszenia Pena w kieszeni w pozycji pionowej (ustnikiem do góry), płyn może wyciekać przez otworki w atomizerze (od strony gwintu w akumulatorze).

Ostatnio edytowano 18 mar 2009, 15:07 przez Trane, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 18 mar 2009, 12:25 

Ale spróbuj napełnić może to będzie przyczyną :).
Dzięki za informację przyda się na pewno :)
Ciekawe kiedy się doczekamy ładnej papierośnicy na PENA

PostNapisane: 18 mar 2009, 12:29 

GrZ napisał(a):
Ale spróbuj napełnić może to będzie przyczyną :).
Dzięki za informację przyda się na pewno :)
Ciekawe kiedy się doczekamy ładnej papierośnicy na PENA

Już jest na stronie producenta JKY302, więc jeśli będzie zainteresowanie, zapewne DOX Sp. z o.o. sprowadzi;-)
http://www.jauntytech.com/cpshow.asp?id=225

PostNapisane: 18 mar 2009, 15:40 

GrZ napisał(a):

Też uważam że watka przepuszcza płyn dobrze ale spróbowałem wsadzić tam watki (3 sztuki) z EVO i smak zdecydowanie się poprawił nie jest doskonały ale już czuć jakiś smak zbliżony do tego jaki powinien być.
Nie jestem pewien co do przyklejania watki do wkładu czy to aby na pewno dobry pomysł być może ten klej pod wpływem ciepła uwalnia też jakieś szkodliwe nie przyjemne związki, ja wszędzie klej wyskubałem bo nie dawał mi spokoju co jednak nie poprawiło zbytnio smaku może o jakieś 5% (mniej plastikowo) a może już tylko mi się zdaje, może autosugestia.

Trane
Spróbuj u siebie podmienić watki na Evo i daj znać czy smak się poprawił.

Wymieniłem też atomizer na nowy bo na tamtym nie dało się już palić w ogóle co 2 pociągnięcia czułem czad jakbym się sztachał dymem z ogniska. Ten który mam obecnie jest jakby mniej plastikowy w smaku jak na początek a w połączeniu z watką z EVO zaczyna być znośny.

Trane napisał(a):
BTW, zauważyłem jeszcze jeden drobny kłopot z Penem - po założeniu nowego wkładu, lub napełnieniu liquidem raczej nie polecam noszenia Pena w kieszeni w pozycji pionowej (ustnikiem do góry), płyn może wyciekać przez otworki w atomizerze (od strony gwintu w akumulatorze).

Potwierdzam, płyn się leje bateria mokra ślizga się w ręce i na świeżym wkładzie można się nieźle napić płynu.

PostNapisane: 18 mar 2009, 16:34 

proponuje zglosic te problemy do colinss'a zeby cos z tym zrobili, dla przykladu w mildzie nawet jak przeleje wklad to sie nic samo nie wylewa z ustnika a bateria nie ma prawa pod zadnym pozorem byc "mokra" od plynu

PostNapisane: 18 mar 2009, 19:33 

Skoro zmiana watki pomaga to czy przy bezpośrednim zakraplaniu na atomizer i paleniu bez wkładu nie ma znacznej poprawy?

PostNapisane: 18 mar 2009, 19:33 

adan9 napisał(a):

Też uważam że watka przepuszcza płyn dobrze ale spróbowałem wsadzić tam watki (3 sztuki) z EVO i smak zdecydowanie się poprawił nie jest doskonały ale już czuć jakiś smak zbliżony do tego jaki powinien być.
Nie jestem pewien co do przyklejania watki do wkładu czy to aby na pewno dobry pomysł być może ten klej pod wpływem ciepła uwalnia też jakieś szkodliwe nie przyjemne związki, ja wszędzie klej wyskubałem bo nie dawał mi spokoju co jednak nie poprawiło zbytnio smaku może o jakieś 5% (mniej plastikowo) a może już tylko mi się zdaje, może autosugestia.

Dzięki za sugestie, w wolnej chwili pokombinuję z wymianą watek z EVO.
Miałem podobne podejrzenia co do tego dziwnego białego kleju mocującego watkę do białego pojemniczka w którym się znajduje. Próbowałem wyskubywać drobiny tego kleju z watki, ale najlepszym rozwiązaniem chyba byłaby rzeczywiście wymiana watek na innego producenta, no i solidne przeczyszczenie atomizera.

PostNapisane: 18 mar 2009, 19:37 

Bla_ble_ble napisał(a):
Skoro zmiana watki pomaga to czy przy bezpośrednim zakraplaniu na atomizer i paleniu bez wkładu nie ma znacznej poprawy?

Poprawa jest (w moim przypadku) odczuwalna, ale ponieważ pewna ilość liquidu jest również w atomizerze (który również jakoś łapie ten plastikowy aromat), trzeba by było wymienić watki, tak jak proponuje adan9 no i solidnie oczyścić atomizer.
Jak znajdę czas na tę zabawę to dam znać jakie były efekty.

PostNapisane: 18 mar 2009, 19:49 

Bla_ble_ble napisał(a):

Owszem jest poprawa smakuje dużo lepiej tylko że na krótko wystarcza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1